Jahodové bábovičky s růžovým šlehačkovým krémem a jahodami

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 20 minutes
Uvařila Ivana Tremlová

Ingredience

  • 1 hrnek Hladká mouka
  • 1 hrnek Polohrubá mouka
  • 2 ks Vejce
  • 1 hrnek Mléko
  • 1/2 hrnek Olej
  • 5 ks Jahody
  • 1/2 hrnek Třtinový cukr
  • 1 ks Prášek do pečiva
  • 2 ks Smetana ke šlehání
  • 2 ks Ztužovač šlehačky
  • 1/2 lžička Červené potravinářské barvivo

Instrukce

  • Na návštěvu připraveni během 30 minut. Jednoduché, rychlé a hlavně žravé pro malé i velké.
    Nejprve si do misky rozmačkáme jahody společně s cukrem. Poté přidáme všechny zbývající ingredience na přípravu těsta (krom šlehačky, ztužovače a barviva) a řádně promícháme. Připravíme si muffínový plech a naplníme papírovými košíčky a těsto vlijeme lžící tak, aby byly košíčky pár milimetrů pod okraj. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C 20 minut. Dáme vychladnout a připravíme si krém. Do misky si dáme šlehačku, ztužovač a barvivo. Vyšleháme do ztuhnutí. Plníme sáček a ozdobíme. Na vrch přidáme kousek jahody, či sypké zdobení.
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account