Domácí lučinová pomazánka. Smetanově krémová s čerstvými jarními bylinkami

Vytisknout recept
Vyrobte si svou vlastní domácí lučinu. Smetanově krémovou, lahodnou a plnou jarních svěžích bylinek. Dokonalá pochoutka, kterou použijte na obložené chlebíčky, sendviče, jednohubky nebo si ji namažte na celozrnný chléb k snídani.
Co budete potřebovat?
  • 500 g bílého jogurtu (nejlépe řeckého typu)
  • 100 ml smetany (obyčejné nebo sójové)
  • špetku soli
  • zelené jarní bylinky dle chuti 2 - 3 PL): koriandr, pažitka, kopřivy
  • špetku medvědího česneku
Dále si připravte sítko, misku a kousek plátýnka. Na misku položte sítko, vystelte ho plátýnkem, přes které bude odkapávat přebytečná syrovátka.
Jogurt osolte, smíchejte se smetanou a vlijte na připravené sítko. Přikryjte pokličkou a nechte cca 4 hodiny v chladném místě překapat.
Po uplynutí doby jogurt přendejte do misky a přidejte čerstvě nasekané bylinky. Dochutit můžete špetkou čerstvě mletého pepře.
Namažte si pomazánku hustě na pečivo a oddávejte se požitkům z každého sousta.
Dobrou chuť.
 
 
500dkg - Bílý jogurt (nejlépe řeckého typu)
100ml - Smetana (obyčejná nebo sójová)
1špetka - Sůl
1lžíce - Pažitka
1lžíce - Koriandr
1špetka - Medvědí česnek
příprava - 4 hodiny
vaření - 5
Kategorie Chuťovka
Uvařila JaroslavaFrančíková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account