Tiramisu

Vytisknout recept
1.,Nejprve si uvaříme silnou kávu do nádoby, ve které budeme namáčet piškoty. Do kávy nalijeme menšího panáka Amaretta na vůní. 
Krém :vyšleháme si 2 žloutky s vanilkovým cukrem do pěny, potom vyšleháme zvlášť s  jedním stuhovačem smetanu ke šlehání do tuhá (bacha na to, aby jste smetanu nepřešlehali) Do vyšleháné smetany přišlehám 2 balení mascarpone, šlehám do hladka a nakonec vmýcham vyšleháne žloutky (kdo chce může si krém přisladit, mně vyhovuje chuť takhle. ???? Krém si rozdělíme na 2 poloviny. 
A příprava je hotová. 
Na dno dortové formy navrstvím piškoty, které namačíme v kávě a poklademe tak celé dno,. 
Poté dáme první vrstvu krému a poklademe druhou vrstvu piškotů a na vrch zbytek krému zasypeme holandských kakem. Dáme do lednice na 24 hodin chladit.  
 
A pak už zbývá jen servírovat.
Proč zrovna Tiramisu dezert, protože že ho mám nejradši a k tomu výbornou kávičku ???? přeji vám hezký den a dobrou chuť,. Kristýna 
 
 
 
0.5Lhrnek - Černá káva (silná)
1ks - vanilkový cukr
2ks - Mascarpone 250g
Dle chuti (menší panák) ks - Rum Amaretto
2ks - Žloutky
250mlks - Smetana ke šlehání
1ks - Stuhovač smetany
na posypáni ks - Holandské kakao
ks - Dortovou formu,
příprava - Ccc 10minut když máš vše
vaření - 60
Kategorie Dezert
Uvařila Kristýna Horkelová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account