Vepřové medailonky na švestkách

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Čas přípravy 50 minutes
Čas vaření 40 minutes
Uvařila Veronika Švadlenková

Ingredience

  • 500 g Vepřová kýta
  • 3 špetka Sůl, pepř
  • 5 - 8 ks Švestky čerstvé nebo sušené
  • 8 ks Cibule červená
  • 20 g Špek
  • Česnek

Instrukce

  • Do hrnce dáme vypéct špek. Vepřové maso připravíme ,nakrájíme na medailonky- opepříme, osolíme a přidáme do hrnce (špek vyjmeme)-orestujeme a přidáme nakrájenou cibuli, česnek na plátky, nebo rozmačkaný a vypeckované švestky na kousky.. restujeme a když je maso opečení ,přiklopíme pánvičkou. Pečeme přikryté ještě 20minutek ,aby maso změklo.. 
    Poté maso vyjmeme z hrnce a tyčovým mixérem rozmixujeme výpek spolu s cibulí a rozvařenýma švestkami. Můžeme ještě 5 minut povařit. 
    Pozn. Používám většinou sušené švestky a tentokrát jsem zkusila čerstvé.. s těmi sušenými je to o chlup lepší (a tmavší).. je to sladké ,ale ne nakyslé.. Záleží ,jaké m kdo chutě.
    Podáváme s bramborovou kaší ,nebo opečenými bramborami.
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account