mini Pavlova

Vytisknout recept
Na pečící papír si za pomocí kulaté šablony nakreslíme kolečka, lze použít i kulaté podtácky cca velikosti 8 cm. Je nutné dát mezi nimi větší rozestupy. Předehřejeme troubu na 150 stupňů. Bílky ušleháme se špetkou soli a postupně přidáme pak zbývající ingredience a šleháme do tuha. Na nakreslená kolečka uděláme stejnoměrné hromádky a uděláme doprostřed důlek. Nakonec vložíme do trouby, snížíme teplotu na 120 stupňů a 50-60 minut pečeme s tím, že nesmíme troubu otvírat, po upečení necháme ještě odpočívat v troubě až vychladne.Před podáváním ušleháme šlehačku bez cukru a ozdobíme jahodami nebo jiným ovocem. Dobrou chuť!
4ks - bílky
210g - moučkový cukr
15g - škrob
2lžička - ocet nebo citronová šťáva
1špetka - sůl
příprava - 20
vaření - 60
Kategorie Dezert
Uvařila TerezaPoláková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account