Hříbkové risotto a parmazánovou hoblinou

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Čas přípravy 5 minutes
Čas vaření 20 minutes
Uvařila NikolaKokesova

Ingredience

  • 500 g Rýže arborito
  • 1 ks Knorr zeleninový bujón
  • 80 g Šalotka
  • 200 g Houby
  • 150 ml Bílé víno
  • 100 g Parmazánu v celku
  • 50 g Tuk
  • 100 ml Smetana
  • Sůl

Instrukce

  • Jemně nakrájenou šalotku orestujeme na kvalitním tuku, přidáme propláchnutou rýži arborio a za stálého míchání přiléváme vřelý vývar připravený z bujonu. Ke konci varu přidáme bílé víno. Rýže by měla mít řidší kašovitou konzistenci. Na zbylé dávce kvalitního tuku orestujeme hřiby, zalijeme smetanou, vmícháme rýži, ochutíme mletým pepřem, solí a podáváme s parmazánovou hoblinou.

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account