Jablkovo-ořechová buchta

Vytisknout recept
Mám ráda šťavnaté buchty, a tato s jablky splňuje moje očekávání.
Kategorie Dezert
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 35 minutes
Celkový čas 45 minutes
Porce 8 porcí
Uvařila Lenka Hudečková

Ingredience

  • 1 hrnek špaldové mouky celozrnné
  • 1 hrnek kukuřičné mouky
  • 1 lžička skořice
  • 2 lžíce kakaa
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 vanilkový cukr
  • 1/3 hrnečku hnědého cukru
  • 2 větší jablka nastrouhaná
  • 1/2 hrnečku ořechů namlít
  • 1/2 hrnku slunečnicového oleje
  • 3 vejce

Instrukce

  • Suché suroviny smícháme v míse.
  • Z bílků si pomocí špetky soli uděláme sníh.
  • Žloutky přidáme do suché směsi, také olej a ořechy.
  • Lehce vmícháme jablka a nakonec i sníh.
  • Pečeme v předehřáté troubě na plechu s pečícím papírem.
  • Já peču na 160 - 170°C cca 30 - 35 minut.
  • Buchtu vyzkoušíme pomocí špejle.
  • Měla jsem tu otevřenou zakysanku, tak jsem si ji dala nahoru.
  • Ozdobíme snítky máty /já použila rýmovník/.
  • Dobrou chuť!!!
9 Komentářů
  1. NelaVávrová 1 rokem ago

    Nikdy jsem nevěděla co doma s rymovnikem. Tak děkuji za inspiraci.

  2. 5 stars
    Moc dobrá, vláčná buchta. Také jí dělám ráda na plech.

  3. rychlé, jednoduché a dobré….dělávám jako bábovku, chutná nám

    • Author
      Lenka Hudečková 1 rokem ago

      A mně se nikdy nechce vymazávat a vysypávat formu na bábovku, a pak ji mýt, tak vždy sáhnu po jiné formě…, a je to jedno, chutná to stejně 🙂

  4. No, hned bychom se s manželem zastavili na návštěvu. 😀 😀 😀

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account