Hruškové muffiny. Kolotoč chutí a vášní v jednom kousku

Vytisknout recept
Dnes jsem opět experimentovala a své „muffinové království“ doplnila o další novou recepturu. Tentokrát jsem do těsta přidala ricottu – italský sýr podobný tvarohu. V kombinaci s kakaovým práškem a čerstvě utrženými hruškami na sadu vznikl kolotoč chutí a vášní. Muffiny jsou jemné, lahodné a hříšně dobré. Jsou opět plné zdraví a superpotravin. Mouku jsem použila pohankovou, která je vhodná pro osoby trpící alergií na lepek. Je výživná a bohatá na celou řadu vitamínů a minerálů. Nejdůležitější jsou draslík, fosfor, mangan, měď, selen, vápník, zinek a železo. Z vitamínů pak B1, 2 a 6. Obsahuje rovněž kyselinu linolovou a linoleovou.
Doba přípravy: 20 minut, doba pečení: 45 minut
Na osm skvělých kousků si připravte:
  • 2 hrnky pohankové hladké mouky (400 g)
  • 1 kypřící prášek bez fosfátů (např. Amylon)
  • špetku soli
  • 2 PL kakaového prášku
  • 1 vejce
  • 200 g ricotty
  • 6 PL kokosového oleje
  • 100 g třtinového cukru
  • 250 ml mléka (používám mléka rostlinná, v tomto případě kokosové. Lze použít jakékoliv, které máte doma k dispozici)
  • 1 šťavnatou hrušku
Drobenku na posypání (nemusí být).
Troubu si předehřejte na 180 °C. Formu na muffiny si vyložte papírovými košíčky anebo ji vystříkejte tukovým sprejem. Pokud máte silikonové formičky, můžete je rovnou naplnit.
Do mísy si prosejte mouku, smíchejte s kypřícím práškem a solí. Přidejte kakaový prášek, vajíčko a ricottu. Promíchejte. Postupně dodejte zbývající ingredience a dobře je spojte do hladkého a jemného krémového těsta.
Hrušku zbavte jadřince a nakrájejte na kostičky. Polovinu hrušky přidejte do těsta a promíchejte. Těstem naplňte připravené košíčky do 2/3. Druhou polovinou hrušky ozdobte těsto ve formičkách. Můžete posypat drobenkou.
Vložte do trouby a pečte 45 minut. Před vyndáním proveďte test se špejlí. Pokud ji vyndáte z těsta suchou a čistou, máte pečeno. V opačném případě dejte muffinám ještě pár minutek k dobru.
Dobrou chuť.
muffiny-002
2hrnek - Pohanková mouka
1ks - Kypřící prášek bez fosfátů
1špetka - sůl
2lžíce - Kakaový prášek
1ks - Vajíčko
200g - ricotta
6lžíce - Kokosový olej
100g - Třtinový cukr
250ml - Mléko (používám rostlinné)
1ks - Hruška
příprava - 20
vaření - 45
Kategorie Dezert
Uvařila JaroslavaFrančíková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account