Mrkvové cupcakes se sýrovým krémem
Ingredience
Suroviny na mufiny:
- 150 g nastrouhané mrkve
- 150 g hladké mouky
- 70 g nasekaných vlašských ořechů
- 1/2 čajové lžičky prášku do pečiva
- 1/2 čajové lžičky jedlé sody
- 1/2 čajové lžičky mleté skořice
- 1/4 čajové lžičky mletého muškátového oříšku
- 2 velká vejce
- 150 g třtinového cukru
- 130 ml rostlinného oleje
- 1 čajová lžička vanilkového extraktu
Suroviny na sýrový krém:
- 250 g čerstvého sýra např.Lučina či jiný žervé
- 100 g změklého másla
- 50 g moučkového cukru
- 1 lžička vanilkového extraktu
- pár kapek citrónové šťávy
- 50 g ztužovače Milky cream
- 200 g smetany na šlehání 33% – 40% tuku
- čokoládové zdobení a dekorace
- papírové cukrářské košíčky
Instrukce
- Připravte si plech na mufiny a vložte do něj papírové košíčky na pečení mufinů či cupcakes.
- Předehřejte troubu na 175 °C.
- V míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu, skořici a muškátový oříšek.
- V další míse dobře rozšlehejte vejce s cukrem, pak přimíchejte olej a vanilkový extrakt. Přidejte suché suroviny a promíchejte do hladka.
- Přidejte nastrouhanou mrkev a nasekané vlašské ořechy a opět promíchejte.
- Nalijte těsto do připravených cukrářských košíčků na mufiny, naplňte je zhruba do 2/3 výšky.
- Pro naplnění můžete použít cukrářský trezírovací sáček.
- Pečte v troubě přibližně 25 minut.
- Nechte cupcakes vychladnout na mřížce.
Během pečení si připravte sýrový krém:
- V míse smíchejte čerstvý sýr (žervé) se změklým máslem a vymícháme do hladka.
- Přidejte práškový cukr a vanilkový extrakt, postupně přidávejte po částech ztužovač Milky cream (v sypkém stavu) a míchejte, dokud směs není hladká.
- V samostatné misce vyšlehejte smetanu na šlehání.
- Postupně přidávejte po částech ušlehanou smetanu do směsi sýra a másla a vždy jemně promíchejte, dokud se všechny ingredience dobře nespojí.
- Při míchání přidejte několik kapek citrónové šťávy (max. 1 čajovou lžičku).
- Krém nechte v lednici 5 minut odpočinout.
- Mezitím si připravte trezírovací sáček ( může být jednorázový i látkový), vložte do něj trezírovací cukrářskou špičku, nejlépe zubatou, třeba č. 1M či jinou o průměru cca 10 mm.
- Krém vložte do sáčku a cupcakes ozdobte sýrovým krémem.
- Na závěr krém doplňte o velikonoční čokoládové zdobení.
Symfonie chuti
Krásné cupcapy, s mrkví budou pěkně vláčné a dobré.
Miluji mrkvový dort i bohužel kupovaný od Dr. Pekař.
Na pohľad sú veľmi originálne.
Pěkné dezertíky, na toto užije naší “nevěstu” Aničku, jakožto vyučená cukrářka se v takovém zdobení přímo vyžívá…
Někoho to baví, já opravdu jen příležitostně, je to spoustu času 🙂
Já na tohle “zdobení” moc nejsem, jako líbí se mi to, o tom žádná, ale sama nevytvářím 🙂
No já si na to taky nepotrpím, nehledě na to, že s tím je fůra práce a za chvilenku snědeno 🙁
přesně, jak jsem ti teď napsala u té krásné rolády….
JJ to tak bohužel bývá…