Mandlový dort k výročí svatby

Vytisknout recept
Korpusy dortu upečeme raději den předem a druhý den nazdobíme. Tento recept peču k slavnostní příležitosti, např. k výročí svatby.
Kategorie Dezert
Kuchyně Česká
Klíč. slova dort, slavnostní
Čas přípravy 30 minutes
Čas vaření 45 minutes
Celkový čas 3 hours 20 minutes
Porce 16 ks
Kalorie 440
Uvařila Naděžda Křičenská

Ingredience

  • 150 g cukru krupice
  • 6 vajec
  • 150 g Hery
  • 1 vanilkový cukr
  • 250 ml mléka
  • 350 g polohrubé mouky
  • 1 kypřící prášek
  • 1 lžička jedlé sody
  • 2 lžíce kakaa
  • 150 g mletých neloupaných mandlí
  • 200 g plátkových mandlí
  • 100 g celých neloupaných mandlí
  • Krém: 600 ml studeného mléka
  • 2 ks Créme Olé - Dr. Oetker
  • 500 g másla
  • 200 g cukru moučka
  • 1 lžička

Instrukce

  • Bílky ušleháme se špetkou soli.
  • Žloutky ušleháme v robotu s cukry a Herou.
  • V míse promícháme mouku s kypř.práškem, sodou, kakaem a mletými mandlemi.
  • Přidáváme po částech střídavě s mlékem do žloutkové směsi.
  • Opatrně vmícháme ušlehaný sníh.
  • Těsto vlijeme do větší a menší dortové formy vyložené pečícím papírem.
  • Pečeme při 160°C asi 45 minut.
  • Druhý den ušleháme v mixéru ve studeném mléce po částech Créme Olé asi 3minuty.
  • Utřeme máslo s cukrem moučka.
  • Přidáváme po částech pudink a mícháme do husté pěny.
  • Vychladlé korpusy podélně rozkrojíme.
  • Promazáváme krémem a každou vrstvu posypeme plátkovými mandlemi.
  • Ozdobíme i boky dortu krémem a mandlemi.
  • Vršek dortu ozdobíme též plátky mandlí a celými mandlemi.
  • Přeji dobrou chuť!!!

Nutriční hodnoty

Serving: 100g | Kalorie: 440kcal | Tuky: 14g | Protein: 5g | Cukry: 22g
2 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account