Čočková polévka s kořenovou zeleninou a zakysanou smetanou

Vytisknout recept
Kategorie Polévka
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 2 hours
Uvařila Kateřina Šebestová

Ingredience

  • 500 g Čočka
  • 5 stroužek Česnek
  • 250 ml Zakysaná smetana
  • 2 lžíce Ocet
  • 4 ks Mrkev
  • 2 ks Petržel
  • 1 ks Celer
  • 1 ks Petržel, celer, libeček - nať
  • Voda
  • Masox
  • 200 g Anglická slanina

Instrukce

  • Takže dámy,
    nevím jak vy, alejá miluji klasickou českou kuchyni...I když si ji občas dělám trošku po svém. Jako třeba tuto polévku.
    Čočku na noc nenamáčím, vařím rovnou spolu s na drobněji nakrájenou kořenovou zeleninou a česnekem. Opražím slaninu a když je vše měkké, vsypu ji do hrnce. Vše ochutím (jak jsem již psala - miluji masox, tudíž jej používám, kdo na něj není, použije klasiku sůl, či cokoli jiného, co má rád), zakápnu octem a lehce zahustím. Nakonec vmíchám zakysanou smetanu a natě. Lze přidat lžičku kari, nebo červené papriky, dle toho, jestli jste na orient, nebo na klasiku.
    Nevím, jak Vám, ale já na čočku nedám dopustit, i když v bříšku někdy dělá paseku 🙂
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account