Škeble

Vytisknout recept
 
 
Těsto:
Na vál si prosijeme mouku a přidáme vejce, máslo a vodu. Propracujeme hladké těsto. Necháme aspoň hodinu nebo přes noc odpočinout v lednici. 
 
 
Nádivka:
Mezitím si připravíme ořechovou nádivku z oříšků, cukru, vejce a rumu. 
 
 
Škeble:
Vyndáme těsto z lednice a vyválíme na tenký plát asi 1mm vysoký. Z něho vykrajujeme skleničkou kolečka. Na kolečka klademe trochu ořechové nádivky, přehneme na půl a řádně přimáčkneme. 
 
 
Pečení: 
Škeble klademe na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při teplotě 160°C asi 10 minut. 
Po vychladnutí obalujeme v práškovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem. 
 
 
 
 
 
 
 
Přeji krásné voňavé Vánoce!!!
25dkg - hladká mouka
25dkg - máslo
1ks - vejce
1lžíce - studená voda
10dkg - mleté vlašské oříšky
10dkg - práškový cukr
1ks - vejce
1lžíce - rum
1ks - vanilkový cukr
příprava - 45
vaření - 10
Kategorie Cukroví
Uvařila Naděžda Křičenská

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account