Buchta, za níž Vám muž padne k nohám 🙂

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 35 minutes
Uvařila Kateřina Šebestová

Ingredience

  • 450 g Polohrubá mouka
  • 200 g Cukr krupice
  • 1 ks Prášek do pečiva
  • 1 ks Máslo
  • 2 ks Tvaroh polotučný
  • 1 ks Jogurt
  • 50 ml Mléko
  • 1 ks Vejce
  • 200 g Cukr moučka
  • 500 g Ovoce

Instrukce

  • Tak dámy - smíchejte si mouku, krupici, prášek do pečiva a máslo. Vytvořte jen posypku - nikoli těsto.
    Větší část nasypte na vymazaný plech - zhruba 1/3 si nechte.
     
    Nachystejte si ovoce. V zásadě je to recept pro borůvky, ale co si budeme nalhávat, jsou docela drahé a není jich nikdy dost. Já tedy dělám ze švestek, nebo jahod a výsledek je vždy nadmíru výborný. Lze i kombinovat. Očištěné ovoce poklademe na drobenku.
    2 tvarohy hoďte do misky, zalijte jogurtem ( nebo pribináček, ostraváček..) přidejte moučku, vejce a mléko ( jen aby měl tvaroh lepší konzistenci - né tuhou - né moc tekutou). Když máme takto připraveno poléváme rovnoměrně ovoce na drobence - lžící srovnáme a dosypeme zbytkem drobenky.
     
    Do vyhřáté trouby - cca 180 stupňů - ale respektujte vlastní zkušenosti se svou troubou. A doba pečení je také jen odhad - já píchám špejlí a kontroluji barvu posypky. Když je krásně do zlatova  - vytahuji..  
     
    Dezert je to opravdu výborný - peču již 5 neděl po sobě a dámy - do pondělka nikdy nezbyde 🙂
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account