Jehněčí koleno na višňovém víně z Lednice

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 2 hours 15 minutes
Uvařila MichaelaLejsková

Ingredience

  • 4 ks Jehněčí kotlety
  • 20 g Rozmarýn řezaný
  • 40 g Česnek
  • 1,2 l Demi glace/silný hovězí vývar
  • 200 g Cibule červená
  • 40 g Rajčatový protlak
  • 180 g Meruňky
  • 0,284 l Višňové víno
  • Sůl, pepř

Instrukce

  • Jehněčí kolínka vyskládáme do pečící nádoby na pokrájenou cibuli, rozmačkaný česnek, větvičky rozmarýnu a zalijeme kvalitním červeným vínem. Přiklopíme a pečeme na 165°C, 40 minut. V polovině pečení kolínka otočíme a podlijeme. Po 40 minutách odklopíme a pečeme cca 10 minut, tak třikrát přelijeme výpekem. Po upečení kolínka dáme stranou a výpek zředíme vodou. To vše přilejeme do hrnce. Přidáme demi glace, případně trochu rajského protlaku, vývaru a vína. Vaříme tak dlouho než zbude 1 dcl omáčky na porci. Nakonec omáčku přepasírujeme přes špičák či jemnější síto, v této redukované šťávě podusíme půlky meruněk.
    Možnosti inovace
    Tymián, koňak. Ale také kořenová zelenina nebo řapíkatý celer do základu.
    Rada
    Kvalitní jehněčí je relativně rychle měkké, proto pozor na to, aby se nám při delší úpravě maso nerozpadalo a nepřestalo držet na kosti. Kolínko hned na začátku kosti odřízneme, aby při pečení maso sedalo dolů a zůstala nám horní část kosti čistá.
    Doplňující informace
    Doporučené nápoje: VIŠŇOVÉ víno Annovino Lednice
    Doporučené přílohy: Brambory šťouchané s cibulkou
    Autor a foto: šéfkuchař hotelu Alwyn Miroslav Černohorský
    Vytvořeno ve spolupráci s PROFI RECEPTY a VINAŘSTVÍ ANNOVINO LEDNICE
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account