Lehký jahodový dort s mandlemi

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Kuchyně Česká
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 40 minutes
Celkový čas 1 minute
Porce 12 porcí
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • Ingredience 12 porcí
  • 150 g
  • hladké mouky
  • 125 g
  • másla
  • 125 g
  • moučkového cukru
  • 100 g
  • mletých mandlí
  • 100 ml
  • minerálky
  • 2
  • vejce
  • 2 lžičky
  • prášku do pečiva
  • 3 kapky
  • oleje z hořkých mandlí
  • 1 špetka
  • soli

Na náplň:

  • 1 kg
  • jahod
  • 500 g
  • plnotučného jogurtového nápoje
  • 300 g
  • čerstvého krémového sýra
  • 50 g
  • moučkového cukru
  • 8 plátků
  • dortové želatiny
  • 1
  • vanilkový cukr
  • 5 lžic
  • jahodového džemu
  • 4 lžíce
  • citrónové šťávy

Instrukce

  • 1
  • Změklé máslo utřeme s cukrem a mandlovým olejem do pěny. Po jednom zašleháme vejce a nakonec i mouku, špetku soli, prášek do pečiva, mleté mandle a minerálku. Vše rozmícháme na jemné piškotové těsto, které přendáme do tukem vymazané formy (26 cm) a pečeme asi 40 minut v troubě rozehřáté na 180 °C.
  • 2
  • Korpus po upečení vyndáme z formy, dáme na mřížku vychladnout a podélně nařežeme na dva pláty.
  • 3
  • Jogurt, sýr, vanilkový cukr, moučkový cukr a citronovou šťávu utřeme na krém. Želatinu připravíme podle návodu na obalu a vmícháme do krému. Jahody očistíme, a zbavíme stopek. Zhruba třetinu si ponecháme na ozdobu a nakrájíme na plátky. Zbytek nakrájíme nadrobno a vmícháme do krému.
  • 4
  • Dno spodního korpusu potřeme marmeládou a naneseme asi 2/3 krému, který vytvarujeme do tvaru kopule. Dáme do lednice a vychladíme.
  • 5
  • Do druhého korpusu vystřihneme nůžkami klín, korpus stočíme a přitlačíme na ztuhlý krém. Potřeme zbylým krémem a dozdobíme plátky jahod.
3 Komentářů
  1. nádherný dezert 🙂

  2. MariannaFabušová 1 rokem ago

    5 stars
    Jahodové koláčiky zbožňujeme

  3. 5 stars
    Krásný dort. Musím někdy upéci.

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account