Pomazánka z červené čočky

Vytisknout recept
Kategorie Vege
Kuchyně Vegetariánská
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 20 minutes
Celkový čas 30 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila Jaroslava Korpášová

Ingredience

  • 200 g červené čočky
  • 1 střední cibule
  • 1 PL kari koření
  • 4 lžíce oleje
  • sůl pepř, česnek
  • citronová šťáva

Instrukce

  • Červenou čočku propláchneme a uvaříme do změknutí. Vody dáváme jen tolik, aby čočka byla potopená.
  • Mezitím si nakrájíme cibuli na malé kostičky a spolu s olejem dáme na pánev orestovat.
  • K cibuli přidáme kari a společně ještě zarestujeme.
  • Uvařenou čočku dáme do vyšší nádoby, přidáme k ní směs z pánve a tyčovým mixérem promixujeme.
  • Následně dochutíme, jak kdo má rád.
  • Stroužkem česneku, pepřem, solí a hodí se i troška citronové šťávy.
  • Pomazánku necháme odpočinout do vychladnutí.
  • V uzavřené skleničce pak v lednici vydrží až týden.
  • Do pomazánky se také může přidat vařené vajíčko, nebo spolu s čočkou uvařit i mrkev.
8 Komentářů
  1. NelaVávrová 1 rokem ago

    5 stars
    to je orgáč 😀 mnam

  2. 5 stars
    Pěkná a dobrá pomazánka. Krásně vypadá s těmi srdíčky.

  3. KláraOdehnalová 1 rokem ago

    Červenou čočku mám ráda, ale dělat z ní pomazánku mě nikdy nenapadlo.

  4. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    5 stars
    Parádní a je zajímavé, že pomazánka z červené čočky je žlutá :-), ale sama vím, jak čočka mění barvu 🙂

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account