Vepřový řízek s bramborovým salátem

Vytisknout recept
 
 
 

bramborový salát:

Nejprve si uvaříme brambory ve slupce ve slané vodě. V druhém hrnci si uvaříme

oloupané mrkve také ve slané vodě. V dalším kastrůlku uvaříme vejce ve slané vodě 10

minut. Necháme vychladnout. 

 

Připravíme si velkou mísu. Oloupeme brambory a nakrájíme přes drátěné kolečko na

kostičky. Pak nakrájíme stejným způsobem oloupaná vejce na kostičky. Nakonec

nakrájíme vařenou mrkev a kyselé okurky na malé kostičky. Vše dáváme do mísy,

osolíme a opepříme. Přidáme majolku a hořčici. Důkladně vše promícháme a dáme ve

skleněné uzavíratelné nádobě vychladit do lednice.

 

 

vepřové řízky:

Maso si umyjeme a na prkénku nakrájíme na plátky. Nakleme z obou stran paličkou.

Osolíme a opepříme. Obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance.

Pomalu smažíme na pánvi na rostlinném oleji do zlatova. 

 
 

Přeji dobrou chuť !!!

 

 


1500g - brambory
3ks - mrkev
8ks - vejce
10ks - kyselé okurky
500g - majolka
2lžička - hořčice
3lžička - sůl
1špetka - pepř
1000g - vepř. krkovice bez kosti
200g - hladká mouka
200g - strouhanka
3ks - vejce
200g - rostlinný olej na smažení
příprava - 60 + 20
vaření - 20 + 30
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila Naděžda Křičenská

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account