Cibulová omáčka

Vytisknout recept
Kategorie Chuťovka
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 30 minutes
Celkový čas 40 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 750 ml
  • silného hovězího vývaru
  • 4
  • cibule
  • 2 lžíce
  • mouky
  • 2 lžíce
  • másla
  • 5
  • snítek tymiánu
  • sůl pepř

Instrukce

  • 1
  • Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky.
  • 2
  • Máslo rozehřejeme, přidáme cibuli a na mírném plameni postupně restujeme. Nejdříve necháme cibuli zesklovatět a poté pomalu karamelizovat (15 až 20 minut). Cibule by neměla rychle zhnědnout.
  • 3
  • Hotovou cibuli zaprášíme moukou a zasmahneme. Zalijeme vývarem, přidáme svázané snítky tymiánu a povaříme asi 10 až 15 minut. Snítky tymiánu vyjmeme, osolíme, opepříme a rozmixujeme dohladka v mixéru.
3 Komentářů
  1. 5 stars
    velmi netradicne

  2. Author
    NelaVávrová 2 roky ago

    Paní Lenku moc nepotěším 🙁

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu




©2025 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account