kynuté lívance

Vytisknout recept
Mléko nalijeme do hrnce, zahřejeme a odebereme trochu do hrníčku, do kterého přidáme droždí a trochu cukru.
Tímto nám vznikne kvásek.

Do Misky s mlékem přidáme cukr, špetku soli, máslo a vejce, vše vyšleháme metličkou.
Postupně vmícháme mouku, poté kvásek a znovu vymícháme metličkou. Mícháme dokud není těsto hladké.
Těsto na lívance přikryjeme utěrkou a na teplém místě necháme vykynout. 

Připravíme si lívanečník, mažeme kouskem tuku a lívanečky jeden po druhém upečeme z obou stran.

Když jsou kynuté lívance hotové namažeme nutellou a přidáme ovoce a podle chuti lentilky. 
 
 

250g - polohrubá mouka
300ml - mléko
1ks - vejce
25g - droždí
1špetka - sůl
20g - vanilkový cukr
ks - olej na smažení
ks - nutella
6ks - jahody
1hrst - lentilky
10ks - hroznové víno
příprava - 45min
vaření - 10
Kategorie Dezert
Uvařila TerezaHavelková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account