Kremrole

Vytisknout recept
Prostě dobrota 🙂
Kategorie Cukroví
Kuchyně Česká
Čas přípravy 30 minutes
Čas vaření 15 minutes
Celkový čas 1 hour 30 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila Jaroslava Korpášová

Ingredience

na kremrole:

  • 250 g tuk Omega
  • 300 g hladké mouky Babiččina
  • 3 žloutky
  • 3-4 lžíce vody
  • špetka soli
  • 2 žloutky na potření kremrolí

náplň:

  • 5 bílků
  • moučkový cukr

Instrukce

  • Na vál dáme hladkou mouku, uděláme důlek. Přidáme trošku soli.
  • Na hrubém struhadle nastrouháme Omegu.
  • Přidáme vodu a žloutky a vše zpracujeme v pevné, ale zároveň pružné těsto.
  • Necháme chvíli odpočinout.
  • Poté ho vyválíme na cca 3mm plát, ze kterého pomocí rádýlka nakrájíme pruhy o šířce cca 3 cm.
  • Ty postupně navineme na kovové trubičky.
  • Plech vyložíme pečícím papírem, jednotlivé kremrolky potřeme prošlehaným žloutkem a dáme péct.
  • Po upečení necháme asi 2-3 minutky po vytažení z trouby odpočinout a poté je z trubiček stáhneme.
  • Studené následně plníme sněhovou náplní.
  • Tu nachystáme vyšleháním bílků nad párou spolu s moučkovým cukrem.
  • Plníme cukrářským sáčkem se špičkou.
  • Nakonec poprášíme ještě moučkovým cukrem.
  • Z této jedné dávky vytvoříme 20-25 kremrolí.
6 Komentářů
  1. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    Luxusní a výborné kremrole…. mohu potvrdit z dob minulých 🙂

  2. 5 stars
    Kremrole jsou moc dobré cukroví. To je ale řada- super.

  3. NelaVávrová 1 rokem ago

    Ty jsem jako děcko mohla od rána do večera a asi jsem z toho vyrostla, nemela jsem je roky ani na ne nemam ted chut….

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account