Kozí cheesecake

Vytisknout recept
Sušenky rozmixujeme a smícháme s rozpuštěným máslem. Při zmáčknutí musí směs držet pohromadě.
Sušenkovou směs natlačíme do formy - dno i boky. Používám koláčovou formu o průměru 23cm.
 
Vejce, sůl, cukr a citronovou šťávu zamícháme tak, aby se rozpustil cukr, ale nedostalo se do směsi moc vzduchu. NEŠLEHÁME!
Tvaroh utřeme najemno s jogurtem. A obě hmoty spojíme. A nalejeme do formy na sušenky.
 
Pečeme asi hodinu na 140°C. Necháme dojít asi 30 minut ve vypnuté troubě.
Necháme ztuhnout do druhého dne v lednici.
 
Zdobíme podle chuti marmeládou a ovocem, nebo povidlím a levandulí. *gift*
 
Tvaroh kupuji z kozí farmy kousek od nás. Cheesecake je jemný, žádný kozí zápach ani pachuť. 😉
 
Ani moje babička nepoznala, že je kozí. A to to nemá ráda. 😀
 
 
350g - Máslové sušenky
100g - Máslo - rozpuštěné
ks - Náplň:
2ks - Vejce
1špetka - Sůl
100g - Cukr moučka
500g - Kozí tvaroh měkký
1/2ks - Vanilkový lusk
250ml - Kozí bílý jogurt
1lžíce - Citronová šťáva
příprava - 30 minut
vaření - 1 hodina pečení
Kategorie Dezert
Uvařila VeronikaVaculová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account