Domácí foccacia s olivami a rozmarýnem

Vytisknout recept
Nejlépe chutná čerstvá, a tak si ji vždy snažte upéct v den, kdy ji i sníte 🙂 Krásně se také hodí ke grilování a pečenému masu nebo zelenině. 
 

Jak si upéct focacciu

Droždí rozpustíme ve vlažné vodě a necháme vzejít kvásek. Mouku smícháme s obyčejnou solí, přidáme kvásek a 3 lžíce olivového oleje. Uhněteme hladké a pružné těsto. Podle potřeby lze případně přidat trochu mouky nebo vody.
Přikryjeme čistou utěrkou a necháme 45 minut kynout (těsto by mělo zdvojnásobit objem).
Na pomoučeném vále propracujeme rukama těsto. Položíme na menší plech nebo kulatou koláčovou formu (vyložené pečícím papírem) a pokapeme dostatečně olivovým olejem. Zakryjeme fólií nebo čistým igelitovým sáčkem a necháme kynout ještě dalších 15 minut. Troubu si předehřejeme na 220 °C.
Po 15 minutách vmačkáme olivy a rozmarýn, posypeme lehce hrubou solí.
Pečeme asi 30 minut dozlatova.
Dobrou chuť 🙂

400g - hladké mouky
20g - čerstvého droždí
200ml - vlažné vody
1/2lžička - soli
1hrst - černých oliv
1ks - rozmarýnu
ks - olivový olej
ks - hrubá mořská sůl
příprava - 5
vaření - 30
Kategorie Přílohy
Uvařila GabrielaSedláková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account