Krupicové flameri s jahodami

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Uvařila Tamara Schovancova

Ingredience

  • 2 lžíce Cukr krupice
  • 500 ml Mléko
  • 1 lžíce Pomerančová kůra
  • 60 g Dětská krupice
  • 1 ks Vejce
  • 1 ks Jahody (plechovka)
  • 1 lžíce Solamyl
  • 1 ks Vanilkový cukr
  • Voda

Instrukce

  • Slavnostní dezert, kterým nadchnete návštěvu. A zvládnete ho raz dva.
    Mléko, cukr, kůru a špetku soli uvedeme do varu. Za stálého míchání vsypeme krupici, při nízké teplotě ji necháme "bobtnat" do zhoustnutí a odstavíme.
    Žloutek rozkvedláme a vmícháme do mírně vychladlé krupice. Z bílku vyšleháme tuhý sníh a vmícháme do zcela vychladlé krupicové směsi. Směs nalijeme do vodou vypláchnuté formy (nebo 4 malých formiček) a uložíme do chladničky minimálně na 4 hodiny vychladit.
    Jahody i se šťávou provaříme a osladíme vanilkovým cukrem. Solamyl rozmícháme ve studené vodě a za stálého míchání kašičkou zahustíme jahody. Chvilku provaříme.
    Flameri uvolníme z formy (pomůžeme si nožem nebo namočíme do horké vody) a položíme na dezertní talířek. Okolo ozdobíme jahodovou omáčkou, zbytek omáčky podáváme v omáčníku.
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account