Karbanátky trošku jinak

Vytisknout recept
Variace na oblíbenou českou klasiku
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Česká
Čas přípravy 50 minutes
Čas vaření 40 minutes
Porce 5 osob
Uvařila Jaroslava Korpášová

Ingredience

  • 500 g vepřové mleté maso
  • 300 g hlávkové zelí
  • 100 g anglická slanina
  • 1 ks středně velká cibule
  • 4 polévkové lžíce jemných ovesných vloček
  • 2 celá vejce
  • sůl mletý pepř, majoránka, česnek)
  • trocha strouhanky na obalení
  • olej na pečení karbanátků

Instrukce

  • Anglickou slaninu nakrájíme na malé kostičky. Dáme na pánev.
  • Na drobno pokrájíme i cibuli a přidáme ke slanině. Spolu chvíli restujeme.
  • Mezitím si na drobné kostičky nakrájíme hlávkové zelí. To přidáme na pánev k cibuli a slanině.
  • Lehce posolíme a spolu dusíme (můžeme použít pokličku), dokud zelí není měkké.
  • Necháme vychladit.
  • Poté dáme do mísy 4 PL jemných ovesných vloček a zalijeme je zhruba 1dcl - 1,5 dcl horké vody.
  • Necháme cca 10 minut odpočinout.
  • Následně dáme do mísy mleté maso, zelnou směs, 2 celá vajíčka a koření.
  • Rukama pořádně propracujeme.
  • Tvoříme jednotlivé karbanátky, které obalíme ve strouhance.
  • Toto množství mi vyšlo na 10 ks.
  • V závěru pečeme, jak je kdo zvyklý.
  • Já preferuji v troubě, na pečícím papíru, kdy jednotlivé karbanátky jen zastříknu troškou oleje.
  • Jako příloha u nás byla bramborová kaše, hodí se ovšem i různě upravené brambory, bramborový salát či jen čerstvé pečivo.
5 Komentářů
  1. NelaVávrová 2 roky ago

    Jediné co nemusím je karbenátek 🙁

  2. 5 stars
    Vypadají lákavě a jsou jistě moc dobré.

  3. Lenka Hudečková 2 roky ago

    Vypadají parádně, a musely i chutnat… S tím zelím jsem je ještě nezkoušela. Díky za nový recept 🙂

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account