Karbanátky trošku jinak
Ingredience
- 500 g vepřové mleté maso
- 300 g hlávkové zelí
- 100 g anglická slanina
- 1 ks středně velká cibule
- 4 polévkové lžíce jemných ovesných vloček
- 2 celá vejce
- sůl mletý pepř, majoránka, česnek)
- trocha strouhanky na obalení
- olej na pečení karbanátků
Instrukce
- Anglickou slaninu nakrájíme na malé kostičky. Dáme na pánev.
- Na drobno pokrájíme i cibuli a přidáme ke slanině. Spolu chvíli restujeme.
- Mezitím si na drobné kostičky nakrájíme hlávkové zelí. To přidáme na pánev k cibuli a slanině.
- Lehce posolíme a spolu dusíme (můžeme použít pokličku), dokud zelí není měkké.
- Necháme vychladit.
- Poté dáme do mísy 4 PL jemných ovesných vloček a zalijeme je zhruba 1dcl - 1,5 dcl horké vody.
- Necháme cca 10 minut odpočinout.
- Následně dáme do mísy mleté maso, zelnou směs, 2 celá vajíčka a koření.
- Rukama pořádně propracujeme.
- Tvoříme jednotlivé karbanátky, které obalíme ve strouhance.
- Toto množství mi vyšlo na 10 ks.
- V závěru pečeme, jak je kdo zvyklý.
- Já preferuji v troubě, na pečícím papíru, kdy jednotlivé karbanátky jen zastříknu troškou oleje.
- Jako příloha u nás byla bramborová kaše, hodí se ovšem i různě upravené brambory, bramborový salát či jen čerstvé pečivo.
Jediné co nemusím je karbenátek 🙁
Vypadají lákavě a jsou jistě moc dobré.
Vypadají parádně, a musely i chutnat… S tím zelím jsem je ještě nezkoušela. Díky za nový recept 🙂
Jo, byly opravdu dobré a krásně měkké, vláčné. Na druhou stranu držely pěkně pohromadě i manželovi moc chutnaly.
tak to je fajn, není nad to, když nás naši muži pochválí do dobrou mňamku…