Hrachová polévka

Vytisknout recept
Zdravá polévka, kterou máme asi všichni rádi 🙂
Kategorie Polévka
Kuchyně Česká
Čas přípravy 12 minutes
Čas vaření 30 minutes
Celkový čas 30 minutes
Porce 6 porcí
Uvařila Lenka Hudečková

Ingredience

  • 500 g hrachu večer propláchneme a namočíme do studené vody
  • 1,5 l vývaru zeleninový nebo masový
  • česnek
  • sůl pepř, majoránka

Instrukce

  • Po dostatečném namáčení hrachu (nechávám přes noc) dáme hrách vařit spolu s vývarem. Osolíme, opepříme, přidáme dostatečně majoránky. Vaříme tak dlouho, dokud není hrách měkký. Ke konci vaření přidáme klidně i 6 stroužků česneku a krátce ho v polévce povaříme.
  • Podle našich preferencí můžeme rozmixovat ponorným mixérem.
  • Podáváme s krutonky z chleba nebo bílého pečiva.
6 Komentářů
  1. Author
    Lenka Hudečková 1 rokem ago

    5 stars
    prima, tahle byla ze žlutého hrachu 🙂

  2. 5 stars
    Vypadá krásně. Určitě by mi chutnala. Musím vyzkoušet.

  3. Hrachovou polévku miluji a asi ji v týdnu zase uvařím, díky za tip.

  4. NelaVávrová 1 rokem ago

    5 stars
    super nápad

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account