Anglickou slaninu nakrájíme na malé kostičky. Dáme na pánev.
Na drobno pokrájíme i cibuli a přidáme ke slanině. Spolu chvíli restujeme.
Mezitím si na drobné kostičky nakrájíme hlávkové zelí. To přidáme na pánev k cibuli a slanině.
Lehce posolíme a spolu dusíme (můžeme použít pokličku), dokud zelí není měkké.
Necháme vychladit.
Poté dáme do mísy 4 PL jemných ovesných vloček a zalijeme je zhruba 1dcl - 1,5 dcl horké vody.
Necháme cca 10 minut odpočinout.
Následně dáme do mísy mleté maso, zelnou směs, 2 celá vajíčka a koření.
Rukama pořádně propracujeme.
Tvoříme jednotlivé karbanátky, které obalíme ve strouhance.
Toto množství mi vyšlo na 10 ks.
V závěru pečeme, jak je kdo zvyklý.
Já preferuji v troubě, na pečícím papíru, kdy jednotlivé karbanátky jen zastříknu troškou oleje.
Jako příloha u nás byla bramborová kaše, hodí se ovšem i různě upravené brambory, bramborový salát či jen čerstvé pečivo.