Kakaovo košíčky

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 40 minutes
Celkový čas 50 minutes
Porce 12 ks
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 100 g mandlí můžete nahradit mandlovou moukou, ale čerstvě namleté jsou nejlepší
  • 50 g kokosového cukru
  • 25 g hořkého neslazeného kakaa – asi 6 plných čajových lžiček
  • 100 g hladké pohankové mouky
  • 30 g hladké kukuřičné mouky ne té hrubé na polentu
  • 1 plnou lžičku psyllia vláknina z indického jitrocele + 100 ml vody
  • 30 g olivového oleje
  • 200 – 250 ml mandlového mléka
  • 1 plnou lžičku prášku do pečiva bez fosfátů

Instrukce

  • Mandle propláchněte pod tekoucí studenou vodou a vysušte je na pánvi. Nechte vychladnout. (Tento krok není nutný, ale je to lepší kvůli případným plísním a nečistotám.)
  • Rozmíchejte psyllium ve 100 ml studené vody a nechte několik minut nabobtnat.
  • Ve výkonném mixéru rozmixujte mandle s kokosovým cukrem.
  • Přidejte kakao, pohankovou mouku, kukuřičnou mouku, prášek do pečiva, psyllium a olej.
  • Nakonec postupně přidávejte mandlové mléko do té doby, dokud nebudete mít těsto řidší konzistence, které nedrží tvar. Já používám mixér s programem hnětení těsta, ale můžete použít i nejnižší rychlost normálního mixéru.
  • Těsto vlijte do připravených silikonových formiček asi do 2/3 a pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 40 minut.
  • Nechte úplně vychladnout a podávejte.
3 Komentářů
  1. Naděžda Křičenská 7 měsíců ago

    5 stars
    Muffiny mám ráda, určitě vyzkouším.

  2. Lenka Hudečková 7 měsíců ago

    5 stars
    jistě budou chutné

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account