Hrášková polévka - smetanová

Vytisknout recept
Kategorie Polévka
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 40 minutes
Porce 0
Uvařila BarbaraHáková

Ingredience

  • 50 g Máslo
  • 1 ks Cibule
  • 450 g Hrášek
  • 2 stroužek Česnek
  • 400 ml Vývar
  • 200 ml Smetana ke šlehání
  • Sůl, pepř, muškátový květ

Instrukce

  • Na másle osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata. Přisypeme hrášek a také ho krátce smažíme. Pak odebereme trochu kuliček hrášku stranou (cca 40 gramů), přidáme nasekaný česnek s muškátem, vše ještě krátce osmažíme a pak zalijeme vývarem. Pod poklicí povaříme do změknutí hrášku.
    Pomocí tyčového mixeru polévku rozmixujeme, pokud chceme mít polévku úplně hladkou, doporučuji ji přecedit a propasírovat přes jemné sítko (cedník). Do polévky přilijeme smetanu, ochutíme dle chuti solí, pepřem a případně ještě česnekem, přidáme odebrané kuličky hrášku, necháme přejít varem a podáváme. Polévku před podáváním zakápneme smetanou a přidáme pár máslových krutonů. *wine*
     

©2025 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account