Kuře puttanesca

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 50 minutes
Celkový čas 1 minute
Porce 4 osoby
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 4 lžíce nefiltrovaného olivového oleje Costa d’Oro L’Integrale
  • 1 červená cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1/2 lžičky chilli vloček
  • 1/2 lžičky oregana
  • sůl a pepř podle chuti
  • 400 g rajčatové omáčky sugo
  • 400 g krájených rajčat v rajčatové šťávě
  • 120 g černých oliv bez pecky
  • 6 filetů z ančoviček
  • 2 lžíce malých kaparů
  • 7-8 horních kuřecích stehen
  • svazek petržele

Instrukce

  • Cibuli oloupejte, nakrájejte nadrobno a zpěňte ji na olivovém oleji. Po zhnědnutí přidejte nadrobno nasekaný česnek, chilli vločky a oregano a dobře promíchejte.
  • Pak přidejte rajčatovou omáčku, celé olivy, nadrobno nakrájené ančovičky a kapary a 5 minut povařte na mírném ohni.
  • Mezitím rozehřejte trochu olivového oleje a kuřecí stehna opékejte kůží dolů 7-10 minut, aby kůže dobře zhnědla, pak je otočte a opékejte dalších 5 minut.
  • Kuřecí stehna stáhněte z ohně, vložte je do hrnce s rajčatovou omáčkou a pečte 30 minut v troubě při 180 °C. Ideálně přikryjte pokličkou nebo alobalem, jinak se kuře i omáčka příliš vysuší. Můžete také přidat 100-150 ml vody. Nakonec nechejte v troubě odkryté ještě cca 10 minut, aby kuře získalo kůrčičku.
  • Podávejte s bramborovou kaší nebo porcí polenty a čerstvou petrželkou posypanou navrch. Dobrou chuť!
6 Komentářů
  1. 5 stars
    Zajímavý recept, mohu někdy zkusit.

  2. Toto bych asi klidně ochutnala, ale dělat nebudu, z daných surovin vlastně skoro nic doma běžně nemám a ani nekupuji.

  3. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    Zajímavý recept, použila bych ingredience, co máme doma…

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account