Vepřová kýta s houbovo-koprovou omáčkou

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Česká
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 10 minutes
Celkový čas 30 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila Irča Holčáková

Ingredience

  • • 800 g vepřového masa
  • • 80 g másla
  • • 200 g kořenové zeleniny
  • • 1 cibule
  • • 4 bobkové listy
  • • 200 ml bílého vína
  • • 70 g sušených hříbků
  • • 200 g lišek hříbků
  • • 70 g kyselých okurek
  • • 150 ml smetany
  • • 20 g kopru
  • • olej na orestování
  • • kmín
  • • sůl
  • • pepř

Instrukce

  • Maso osušíme, osolíme a opepříme. Pánev s olejem rozpálíme a maso zprudka opečeme a vyjmeme z pánve. Do pánve přidáme máslo, najemno nakrájenou cibuli a očištěnou na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu. Vše důkladně zarestujeme, vhodíme bobkový list, zalijeme bílým vínem a necháme vyvařit. Přidáme sušené hříbky, zalijeme vodou a dusíme doměkka. Mezitím si na oleji orestujeme lesní houby, osolíme a okmínujeme. Do hotové omáčky vložíme houby, na kostičky nakrájené okurky, zjemníme smetanou a dochutíme nasekaným koprem (dle hustoty zahustit jíškou).
3 Komentářů
  1. Naděžda Křičenská 10 měsíců ago

    5 stars
    Vypadá to skvěle. Taková jídla máme rádi.

  2. Lenka Hudečková 10 měsíců ago

    je to luxusní jídlo… mńam

  3. NelaVávrová 10 měsíců ago

    Mňam. To já ráda. Kaši si dávám spíše k suchému ne kde je omáčka.

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account