Kakaovo košíčky
Ingredience
- 100 g mandlí můžete nahradit mandlovou moukou, ale čerstvě namleté jsou nejlepší
- 50 g kokosového cukru
- 25 g hořkého neslazeného kakaa – asi 6 plných čajových lžiček
- 100 g hladké pohankové mouky
- 30 g hladké kukuřičné mouky ne té hrubé na polentu
- 1 plnou lžičku psyllia vláknina z indického jitrocele + 100 ml vody
- 30 g olivového oleje
- 200 – 250 ml mandlového mléka
- 1 plnou lžičku prášku do pečiva bez fosfátů
Instrukce
- Mandle propláchněte pod tekoucí studenou vodou a vysušte je na pánvi. Nechte vychladnout. (Tento krok není nutný, ale je to lepší kvůli případným plísním a nečistotám.)
- Rozmíchejte psyllium ve 100 ml studené vody a nechte několik minut nabobtnat.
- Ve výkonném mixéru rozmixujte mandle s kokosovým cukrem.
- Přidejte kakao, pohankovou mouku, kukuřičnou mouku, prášek do pečiva, psyllium a olej.
- Nakonec postupně přidávejte mandlové mléko do té doby, dokud nebudete mít těsto řidší konzistence, které nedrží tvar. Já používám mixér s programem hnětení těsta, ale můžete použít i nejnižší rychlost normálního mixéru.
- Těsto vlijte do připravených silikonových formiček asi do 2/3 a pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 40 minut.
- Nechte úplně vychladnout a podávejte.
Muffiny mám ráda, určitě vyzkouším.
jistě budou chutné
Pritel je miluje