Pomazánka z červené čočky

Vytisknout recept
  1. V hrnci rozehřejte máslo a na něm nechte zesklovatět šalotku.
  2. Přidejte rozdrcené stroužky česneku, ještě krátce opečte a poté přisypte čočku.
  3. Chvíli restujte a přidejte nastrouhaný zázvor a med.
  4. Po chvilce vše podlijte vínem a míchejte, dokud se neodpaří alkohol.
  5. Vše zalijte vývarem, přidejte tymián, osolte a opepřete.
  6. Vařte, dokud čočka nebude měkká, a v případě potřeby přidejte ještě trochu vývaru.
  7. Hotovou čočku dochuťte mletou paprikou a římským kmínem, vše dohladka rozmixujte tyčovým mixérem.
  8. Pomazánku zjemněte zakysanou smetanou a podávejte s čerstvými lístky tymiánu a nasucho orestovanými semínky.
 
 
TIP! Vybrat kvalitní med není vůbec snadné, pokud ho nemáte přímo od zdroje.
Vybírejte med s označením Regionální potravina, třeba Med z včelařství M+M květový pastový, Český med z Podještědí, Skaličský med květový – lipový nebo Libavský med.
 
TIP! Pokud máte rádi pikantní pomazánky, můžete ji dochutit čerstvým nebo sušeným chilli.
100g - červená čočka
2ks - stroužek česneku
1ks - šalotka
1lžička - med
30g - máslo
50ml - bílé víno
200ml - zeleninový vývar
ks - 2 cm zázvoru
1/2lžička - mletá uzená paprika
1/2lžička - mletý římský kmín
ks - sůl, pepř
1lžíce - zakysaná smetana
1špetka - tymián
1hrst - slunečnicová semínka
4krajíc - pečivo k podávání
příprava - 20
vaření - 20
Kategorie Předkrm
Uvařila PetraVomelová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account