kachna ze zelím a knedlíkem

Vytisknout recept
Kachnu si pořádně omyjeme a odstraníme vnitřnosti (my je doma vyhazujeme, protože vnitřnosti nejime). Kachnu vložíme do pekáče a pořádně osolíme a okmínujeme. My ji vkládáme do trouby večer jen na 50 stupňů a necháme do deseti hodin péct, pak ji dáme dopect na 150 stupňů. Během dopečení si do hrnce dáme zelí (já mám nejraději červené) a dám vařit, přidám cukr a zamícháme a nechám dusit. Knedlíky většinou kupuji, protože nemám čas na vaření domácího, nebo si udělám bramborové noky.  Na talíř dám kachnu, zelí a knedlík a vše poliju omastkem s kachny.
Přijde dobrou chuť *heart*
ks - Kachna
ks - Červené zelí
ks - Sůl
ks - Kmín
ks - Bramborový/houskový knedlík
2lžíce - Cukr
příprava - 10
vaření - 5-7 hodin
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila Kristýna Wejnarová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account