Dýňový chléb s ořechy

Vytisknout recept
Místo lískových oříšků můžeme přidat vlašské ořechy nebo slunečnicová semínka.
Kategorie Chuťovka
Kuchyně Česká
Čas vaření 1 hour
Celkový čas 20 minutes
Porce 2 porce
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 650 g
  • hladké mouky
  • 250 g
  • dýně
  • 200 ml
  • vlažné vody
  • 150 g
  • čerstvého krémového sýra
  • 80 g
  • lískových oříšků v celku
  • 60 g
  • mletých lískových oříšků
  • 1
  • jablko
  • 1
  • instantní droždí
  • 2 lžíce
  • citronové šťávy
  • 1 lžíce
  • medu
  • 1 lžíce
  • sójové omáčky
  • 0.5 lžičky
  • skořice
  • sůl
  • tuk na vymazání formy

Instrukce

  • 1
  • Dýni a jablko oloupeme, zbavíme jádřince a obojí nastrouháme a zakápneme citronovou šťávou.
  • 2
  • Droždí smícháme s v míse s moukou. Přidáme med, vlažnou vodu, 2 lžičky soli, sójovou omáčku, skořici a zpracujeme na hladké těsto. Přidáme strouhanou dýni, jablko, ořechy, sýr a krátce prohněteme. Zakryjeme a necháme kynout v teple asi 40 až 50 minut.
  • 3
  • Vykynuté těsto vyklopíme z mísy a vyformujeme do obdélníkové formy na chléb, kterou jsme vymazali tukem. Pečeme v troubě rozehřáté na 180 °C asi 60 minut.
3 Komentářů
  1. krásný chlebík, jen na lískové ořechy mám alergii

  2. 5 stars
    Krásně vypadá a bude určitě moc dobrý.

  3. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    zkoušela jsem doma dělat již různé chleby, i dýňový, taky cuketový a mnoho dalších… mňam domácí chléb je vždy nej .-)

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account