Zdravá cizrnová krémová polévka s kukuřicí

Vytisknout recept
Pokud máte rádi krémové polévky, které jsou zdravé, a zároveň zasytí, zkuste tuto variantu cizrnové polévky, která u nás patří v zimních měsících mezi nejoblíbenější.
Kuchyně Česká
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 20 minutes
Celkový čas 35 minutes
Porce 1 hrnec
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 3 stroužky prolisovaného česneku
  • 1 střední nakrájená cibule
  • 1 lžička lahůdkového droždí
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 1/4 lžičky uzené pariky
  • špetku chilli
  • 1 střední brambora oloupaná a nakrájená na malé kostičk
  • 4 šálky zeleninového vývaru
  • 3/4 šálku kešu na 30 minut namočit do horké vody
  • 1 plechovka kukuřice bez nálevu
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • hrst nasekaného čerstvého koriandru

Instrukce

  • V hrnci na olivovém oleji orestujte cibulku, poté přidejte prolisovaný česnek a 2-3 minuty restujte.
  • Přidejte brambory, cizrnu, kukuřici, vývar, chilli, uzenou papriku, pepř a vařte 15-20 minut, dokud brambory nezměknou.
  • Odeberete ⅔ polévky a rozmixujte spolu s kešu.
  • Vraťte do hrnce, promíchejte a dochuťte citronovou šťávou a solí.
  • Podávejte ozdobené čerstvým koriandrem.
3 Komentářů
  1. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    taky jsem už zkusila, chutnala nám 🙂

  2. 5 stars
    Zajímavý recept. Vyzkouším.

  3. Tak nějak mi v přehledu surovin chybí hlavní surovina…

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account