Jemné tvarohové knedlíky

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 5 minutes
Porce 0
Uvařila BarbaraHáková

Ingredience

  • 2 hrnek Jemný tvaroh
  • 2 ks Vejce
  • 3 lžíce Cukr krystal
  • 2 hrnek Hladká mouka
  • 100 g Máslo
  • 1 lžička Sůl

Instrukce

  • Jak na to? 
    1. - Tvaroh utřeme s vajíčky, přidáme cukr, sůl. Do zpracované hmoty přidáme mouku. Těsto by mělo být měkké a mělo by se s ním snadno pracovat.
     
    2. - Na pomoučené pracovní desce těsto zpracujeme do válečku, který pěstí utlačíme. Nakrájíme na malé kousky, které házíme do vroucí vody.
     
    3. - Hned když knedlíky vyplavou na povrch, 3-4 minuty vaříme a děravou vařečkou je vyjmeme. Polijeme rozpuštěným máslem a papáme.
    Dobrou chuť!.. *wine*
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account