Zamilované tvarůžkové lívanečky

Print Recipe
Tyto lívanečky spojují jedinečnou chuť tvarůžků s jemným sladko-slaným nádechem a potěší každého, kdo hledá chutné, zdravé a originální sváteční pohoštění.
Kategorie Chuťovka
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 15 minutes
Celkový čas 25 minutes
Porce 0 Individuální
Uvařila Redakce Ženy s.r.o.

Ingredients

  • 8 ks Olomouckých tvarůžků
  • 150 g hladké mouky
  • 1 dl mléka
  • 1 vejce
  • Sůl
  • Olej
  • Borůvkový džem
  • Šlehačka
  • Kompotované nebo čerstvé ovoce

Instructions

  • Z mouky, mléka, vejce a soli ušleháme husté těstíčko. Do lívanečníku nalijeme trošku oleje, naběračkou trochu těsta, vložíme tvarůžek a opět zalijeme těstem. Pomalu smažíme, až zezlátnou. Hotové lívanečky zdobíme borůvkovým džemem, šlehačkou a ovocem dle vlastní chuti.

Notes

„Olomoucké tvarůžky jsou nejen tradiční českou delikatesou, ale také skvělou inspirací pro kreativní vaření. Tvarůžkové lívanečky nabídnou nevšední chuťový zážitek a mohou být příjemným zpestřením nejenom svátečního rána," říká Leoš Kalandra, vedoucí obchodu a marketingu společnosti A. W., výrobce tvarůžků pod značkou Olomoucké tvarůžky.
Olomoucké tvarůžky jsou jediným původním českým sýrem s chráněným označením původu. Vyrábějí se v Lošticích podle tradiční receptury, bez syřidel, barviv a stabilizátorů. Jsou přírodním zdrojem bílkovin a vápníku, mají nízký obsah tuku a skvěle se hodí nejen pro gurmány, ale i pro ty, kteří dbají na zdravý životní styl.
Zdroj a foto: A. W., výrobce Olomouckých tvarůžků

©2025 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account