217

Jahodový koláč

Vytisknout recept
Připravíme si vhodný pekáček, ten vymažeme kouskem másla.
V míse či na vále si uděláme základní těsto na které použijeme mouku, cukr, prášek do pečiva, kousek másla, jedno vajíčko a bude-li třeba, tak trošku mléka. Necháme chvíli odpočinout.
Mezitím si uvaříme pudink dle návodu, jen mléka dáme zhruba o 1 dcl méně, aby byl pudink pevnější. Po uvaření mícháme, aby nám schladl a neudělal se na něm škraloup, já povětšinou kastrůlek ponořím do umyvadla se studenou vodou. Schladlý pudink poté smícháme s jednou kostkou tvarohu a dle své chuti dosladíme.
Na dno pekáčku rozprostřeme odpočinuté těsto, na něj navrstvíme tvarohovo-pudinkový krém a následně hustě poklademe jahodami.
V samotném závěru si uděláme drobenku tak, jak jí máme rádi. Já v poslední době polovinu mouky nahrazuji jemně mletými vločkami.
No a dáme na zhruba 35 minut do trouby péct.
ks - na koláč:
250g - špaldová hladká mouka
4lžíce - cukr třtinový
1ks - vejce
8dkg - máslo
3/4ks - kypřící prášek
2-3lžíce - mléko dle potřeby
ks - tvarohová náplň:
1ks - tvaroh, ne vaničkový
4dcl - mléko
1ks - vanilkový pudink v prášku
ks - cukr dle chuti, příp. vanilkový cukr
350g - jahody čerstvé
ks - na drobenku:
ks - Hera či máslo, hrubá mouka + ovesné vločky, cukr, skořice na drobenku
příprava - 30
vaření - 35
Kategorie Dezert
Uvařila Jaroslava Korpášová

©2022 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account