Hrášková polévka - smetanová

Vytisknout recept
Na másle osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata. Přisypeme hrášek a také ho krátce smažíme. Pak odebereme trochu kuliček hrášku stranou (cca 40 gramů), přidáme nasekaný česnek s muškátem, vše ještě krátce osmažíme a pak zalijeme vývarem. Pod poklicí povaříme do změknutí hrášku.
Pomocí tyčového mixeru polévku rozmixujeme, pokud chceme mít polévku úplně hladkou, doporučuji ji přecedit a propasírovat přes jemné sítko (cedník). Do polévky přilijeme smetanu, ochutíme dle chuti solí, pepřem a případně ještě česnekem, přidáme odebrané kuličky hrášku, necháme přejít varem a podáváme.

Polévku před podáváním zakápneme smetanou a přidáme pár máslových krutonů. *wine*
 

50g - Máslo
1ks - Cibule
450g - Hrášek
2ks - Česnek - stroužek
400ml - Vývar
200ml - Smetana ke šlehání
1lžička - Sůl
1lžička - Pepř
špetka - Muškátový květ
příprava - 20
vaření - 40
Kategorie Polévka
Porce 0
Uvařila BarbaraHáková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account