117

Rychlý koláč = lžícový

Vytisknout recept
Postup přípravy: 
Švestky omyjeme, podélně rozpůlíme a vypeckujeme. Předehřejeme troubu na 120 stupňů. 
Do mísy odměříme mouku (já používám velkou lžíci po babičce) cukr, prášek do pečiva, vejce, olej a mlékem zaděláme těsto. 
Rozpis surovin je pro formu průměr 26 cm, formu vymažeme a vysypeme mouku nebo i kokosem. Těsto rozetřeme do formy, poklademe ovocem.
Žmolenku = drobenku připravíme obvyklým způsobem. Posypeme ovoce a dáme do trouby, zvýšíme na 180 stupňů a pečeme asi 20 minut. (Půl koláče jsem posypala mákem.)
Poznámka: Místo oleje je možné dát i kokosový olej nebo rozpuštěné máslo, prášek do pečiva používám bez fosfátů.
Přeji DOBROU  CHUŤ !!:-)
Jitkakytka
7 vrchovatýchlžíce - mouka polohrubá
4lžíce - cukr třtinový
4lžíce - olej
1ks - vejce
1,5dcl - mléko
2lžička - prášek do pečiva
1/2lžička - citronová kůra, skořice
asi půl kg - švestky (jablka i jiné ovoce)
dle chutiks - DROBENKA : mouka, cukr, máslo / mletý mák+moučka
příprava - 15-20 minut
vaření - asi 20 minut
Kategorie Dezert
Uvařila JitkaValachovičová

©2022 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account