Hovězí pupek na cibuli - slow food
Ingredience
- 2 kg Hovězí pupek
- 8 ks Cibule
- 1 lžička Hrubě mletý černý pepř
- 1 lžička Sůl
- 3 lžíce Máslo a olivový olej
- 1 ks Chlli paprička
Instrukce
- Tajemství slow food receptů je právě v jejich jednoduchosti a trpělivosti - čekání ale opravdu stojí za to, stejně tak jako slavný beef bourguignon i tento recept Vám zaručí úspěch (především u chlapů). Mám to vyzkoušeno :)Všechnu cibuli oloupeme, nakrájíme na hrubší měsíčky a tu obří hromadu osmahneme na pánvi, tak, aby cibule byla vláčná (cca 10 min) - lépe se nám na ní bude usazovat maso. Přendáme ji do pekáčku a na stejné pánvi na másle a oleji zprudka osmahneme z obou stran od blan očištěné maso v kuse. Opepříme a osolíme. Položíme ho na cibulovou peřinu do pekáče, znovu opepříme čerstvě mletým pepřem (nebojte se toho je to jediné koření), popř. přidáme chilli papričku. Maso zaklopíme poklicí a pečeme ve vlastní šťávě cca 3 hodiny na 150 stupňů. Cibulka musí být ve finále krásně karamelově hnědá a sladká, maso by se mělo samo rozpadat. Po celou dobu pečení se o maso nemusíte starat, nepodléváme! Podáváme s čerstvou bagetou a těžším červeným s pepřovými tóny - perfektně se hodí ShirazTIP: tahle flákota se nejlépe peče v těžkém litinovém hrnci typu Dutch oven nebo Cocotte