Hovězí pupek na cibuli - slow food

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Čas přípravy 30 minutes
Čas vaření 3 hours
Porce 0
Uvařila KristinaGrey

Ingredience

  • 2 kg Hovězí pupek
  • 8 ks Cibule
  • 1 lžička Hrubě mletý černý pepř
  • 1 lžička Sůl
  • 3 lžíce Máslo a olivový olej
  • 1 ks Chlli paprička

Instrukce

  • Tajemství slow food receptů je právě v jejich jednoduchosti a trpělivosti - čekání ale opravdu stojí za to, stejně tak jako slavný beef bourguignon i tento recept Vám zaručí úspěch (především u chlapů). Mám to vyzkoušeno :)Všechnu cibuli oloupeme, nakrájíme na hrubší měsíčky a tu obří hromadu osmahneme na pánvi, tak, aby cibule byla vláčná (cca 10 min) - lépe se nám na ní bude usazovat maso. Přendáme ji do pekáčku a na stejné pánvi na másle a oleji zprudka osmahneme z obou stran od blan očištěné maso v kuse. Opepříme a osolíme. Položíme ho na cibulovou peřinu do pekáče, znovu opepříme čerstvě mletým pepřem (nebojte se toho je to jediné koření), popř. přidáme chilli papričku. Maso
    zaklopíme poklicí
    a pečeme ve vlastní šťávě cca
    3 hodiny na 150 stupňů
    . Cibulka musí být ve finále krásně karamelově hnědá a sladká, maso by se mělo samo rozpadat. Po celou dobu pečení se o maso nemusíte starat, nepodléváme! Podáváme s čerstvou bagetou a těžším červeným s pepřovými tóny - perfektně se hodí ShirazTIP: tahle flákota se nejlépe peče v těžkém litinovém hrnci typu Dutch oven nebo Cocotte 

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account