Hovězí pupek na cibuli - slow food

Vytisknout recept


Tajemství slow food receptů je právě v jejich jednoduchosti a trpělivosti - čekání ale opravdu stojí za to, stejně tak jako slavný beef bourguignon i tento recept Vám zaručí úspěch (především u chlapů). Mám to vyzkoušeno 🙂

Všechnu cibuli oloupeme, nakrájíme na hrubší měsíčky a tu obří hromadu osmahneme na pánvi, tak, aby cibule byla vláčná (cca 10 min) - lépe se nám na ní bude usazovat maso. Přendáme ji do pekáčku a na stejné pánvi na másle a oleji zprudka osmahneme z obou stran od blan očištěné maso v kuse. Opepříme a osolíme. Položíme ho na cibulovou peřinu do pekáče, znovu opepříme čerstvě mletým pepřem (nebojte se toho je to jediné koření), popř. přidáme chilli papričku.

Maso zaklopíme poklicí a pečeme ve vlastní šťávě cca 3 hodiny na 150 stupňů. Cibulka musí být ve finále krásně karamelově hnědá a sladká, maso by se mělo samo rozpadat. Po celou dobu pečení se o maso nemusíte starat, nepodléváme!
 
Podáváme s čerstvou bagetou a těžším červeným s pepřovými tóny - perfektně se hodí Shiraz


TIP: tahle flákota se nejlépe peče v těžkém litinovém hrnci typu Dutch oven nebo Cocotte 

2kg - šťastný hovězí pupek
8ks - cibule (bílá nebo žlutá) větší
1lžička - hrubě mletý černý pepř
1lžička - sůl
3lžíce - máslo a olivový olej
1ks - chilli paprička
příprava - 30
vaření - 180
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila KristinaGrey

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account