Citrónový chlebík

Vytisknout recept
Kategorie Cukroví
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 55 minutes
Uvařila Monika Galgócziová

Ingredience

  • 220 g maslo
  • 170 g práškový cukor
  • 5 lžíce citrónová šťava (zarovnaná lyžica)
  • 4 ks vajce
  • 200 g polohrubá múka
  • 1 ks kypriaci prášok

POLEVA

  • 1 ks citrónová šťava z 1 citróna
  • 3 lžíce práškový cukor

Instrukce

  •  
    Najskôr našľaháme maslo do penista. Potom pridáme cukor a opäť našľaháme. 
    Za stáleho šľahania pridáme vajcia, citrónovú kôru a citrónovú šťavu. 
    Všľaháme preosiatu múku zmiešanú s kypriacim práškom.
    Formu ny biskubský chlebíček si vymažeme maslom a rozotrieme doň cesto.
    Pečieme pri teplote 190°C cca hodinu, ale ako vždy je potrebné sledovať.
    Poleva: Z práškového cukru a šťavy z citróna pripravíme polevu, ktorou dozdobíme vychladnutý chlebík.
     

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account