Kuřecí stehna na divoko. Rychlý tip z jednoho pekáčku.

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Čas přípravy 1 hour 30 minutes
Čas vaření 1 hour 20 minutes
Uvařila Veronika Švadlenková

Ingredience

  • 2 ks Kuřecí stehna
  • 2 špetka Koření (sůl, pepř, kmín česnek, grilovací, adžika bobk. list)
  • 1/2 l Vývar, nebo rozpuštěná kostka ve vodě
  • 1/2 ks Cibule
  • 100 g Máslo
  • 2 sklenička Rýže parboiled
  • 1 hrst Rýže divoká
  • 1 hrst Žampióny

Instrukce

  • Do pekáčku dáme rýži (parboiled) + hrst divoké rýže, hrst žampionů, 1/2 osmahnuté cibulky, 2 bobkové listy, trošku pepře, česneku a podlijeme vývarem (nebo rozpuštěnou kostkou ve vodě).
    Podlijeme tak, aby byl 1díl rýže a nad ním stejné množství vývaru.
    Na vrch položíme kuřecí stehýnka, osolíme, opepříme, posypeme kořením (kmín, sušený česnek, grilovací koření, nebo koření na kuře - např. adžika)
    Na vrch poklademe plátky másla a dáme kousek i do rýže.
    Vložíme do trouby a pečeme cca 1 hodinu na 200°C. Během pečení trochu promíchneme rýži a podléváme ji tak, aby byla neustále ve vlhku. Kuřátka poléváme šťávou.
     
     

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account