Hovězí plátky na houbách

Vytisknout recept

Ráno jsem si namočila do misky asi 2 hrsti sušených hub.

Když byl čas na vaření, tak jsem si nakrájela umyté hovězí maso na plátky,

naklepala jsem ho jemně paličkou na maso, z obou stran osolila a opepřila.

Nařezala jsem plátky na několika místech ze stran, aby se nekroutily.

Cibulku jsem nakrájela na jemno. Houby jsem slila přes cedník.

Do papíňáku jsem dala trochu oleje, na to cibulku a oboje míchala.

Pak jsem přidávala vedle sebe plátky masa a nechala je zprudka opéci.

Když byla jedna vrstva hotová, odsunula jsem je stranou a dala další kousky.

Do masa se snažte nepíchat vidličkou,

aby z něho nevytekla šťáva.

Veškerou obsluhu jsem dělala dvěma vařečkami nebo lze dřevěnýmu kleštěmi.

Když se maso zatáhlo, nalila jsem malinko horké vody, promíchala

a pak jsem přisypala houby i se zbytkem vody, co odkapala z cedníku.

Papíňák jsem uzavřela a maso nechala 20 minut dusit, pak ještě cca 5 minut dojít.

Poté jsem hrnec odvzdušnila, maso opatrně vyndala do misky

a omáčku jsem mírně zahustila celozrnnou špaldovou moukou

- asi lžíce do studené vody zamíchaná.

Chvíli necháte provařit, omáčku dochutíte a můžete maso vrátit zpět.

Podáváme s rýží, moje volba je kuskus, jistě by to šlo i s knedlíkem, jak má kdo rád.

 

Hudlenka

 
500g - hovězí plátky
1ks - cibule
2 hrst - houby (sušené)
ks - horká voda
ks - sůl, pepř
2-3lžíce - olej
příprava - 10
vaření - 30
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila Lenka Hudečková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account