Vanilková žemlovka s vlašskými ořechy

Vytisknout recept
Nejprve si nadrtíme vlašské ořechy. Vypeckujeme si višně a přidáme pískový cukr, vanilkový cukr, skořici, hřebíček a rum. V druhé míse si prošleháme měkký tvaroh s kysanou smetanou, vejci, práškovým cukrem, vanilkovým cukrem a solí. Nakrájíme si na plátky mazance. 
Vymažeme si pekáč máslem. Namáčíme plátky mazanců  v mléce smíchaném s kokosovým mlékem. Klademe na plech jednu vrstvu namočených plátků mazanců. Navrch dáme polovinu višňové směsi , posypeme polovinou oříšků a nalijeme tvarohovou směs. Pak poklademe druhou vrstvou mazance. Opět dáme druhou vrstvu višní, oříšků a tvarohové směsi. Navrch bude opět vrstva mazance. Poklademe plátky másla. 
Pečeme v horkovzdušné troubě při 160°C asi 45 minut. Zkusíme dřevěnou špejlí, zda je žemlovka propečená. 
 
 
Dobrá sváteční svačinka nebo večeře. Přeji dobrou sladkou chuť !!!
 
2ks - mazanec
125g - máslo
8ks - vejce
600ml - mléko
4lžíce - rum
4lžíce - sušené kokosové mléko
100g - pískový cukr
80g - práškový cukr
2ks - vanilkový cukr
500g - mražené višně ( vypeckované )
2ks - měkký tvaroh
1ks - kysaná smetana
100g - drcené vlašské ořechy
1lžička - mletá skořice
1špetka - mletý hřebíček
1špetka - sůl
2lžička - vanilkové aroma
příprava - 60
vaření - 45
Kategorie Dezert
Uvařila Naděžda Křičenská

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account