Slepičí polévka

Vytisknout recept

V sobotu mamžel dovezl z obchodu po dlouhé době slepici, a protože nebyla zmrazená, pouze chlazená, tak jsem ji ihned umyla, naporcovala a dala do papíňáku vařit.

Ke slepici jsem přidala celou neloupanou cibuli, 3 mrkve, kus celeru a petržel, osolila, přihodila asi 6 kuliček černého pepře a asi tolik nového koření, ještě asi lžíci sušeného celeru.

Nechala jsem ji vařit přesně hodinu, poté již bylo maso měkké, jen se sypalo.

Vývar jsem přecedila, maso obrala, menší kousky vrátila do polévky, větší jsem odložila na stranu. Zeleninu jsem pokrájela také zpět do polévky.

Přidala jsem vařit domácí nudle a výborná polévka byla hotová.

 

Hudlenka


1ks - slepice
1ks - cibule
ks - mrkev, petržel, celer - podle vás
ks - sůl, pepř, nové koření
ks - sušený celer a co máte doma
příprava - 10
vaření - 60
Kategorie Polévka
Uvařila Lenka Hudečková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account