Zelňáky

Vytisknout recept
Jarní zelňáky zpestří jídelníček a navíc máte jistotu, že saháte po zdravém a vydatném jídle. Zaručeně potěší rodinu či přátele a stanou se příjemnou odměnou leckterých aktivit.
Kategorie Chuťovka
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 10 minutes
Celkový čas 20 minutes
Uvařila Redakce Ženy s.r.o.

Ingredience

  • 250 g kysaného zelí
  • 250 g moučných brambor typu C
  • 100 g hladké mouky Babiččina volba
  • 2 vejce
  • 100 g slaniny pancetty nebo škvarků
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička majoránky
  • 2 lžičky soli
  • 1 lžička mletého pepře
  • olej nebo sádlo na smažení
  • ubrousky na odsátí přebytečného tuku

Instrukce

  • Nadrobno nakrájenou slaninu orestujte na pánvi. Přidejte nakrájené nebo nastříhané zelí, krátce poduste a nechte zcela vychladnout.
  • Mezitím si připravte brambory. Syrové je nastrouhejte nahrubo, vymačkejte z nich přebytečnou vodu a poté promíchejte s připraveným zelím z pánve a zbylými surovinami. Česneku můžete dát podle chuti i více.
  • Dochuťte majoránkou, solí a pepřem – ten lze naopak vynechat.
  • Smažte placky na oleji nebo sádle na středním plameni dozlatova a dokřupava jako bramboráky.
0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account