Francouzské brambory - rychlé a chutné

Vytisknout recept
Bůček nakrájejte na kostičky a dejte ho do velkého kastrolu na vyšší plamen. Nechte vypéct tuk. Přidejte cibuli nakrájenou na klínky a na plátky nakrájený česnek. Na nižším plameni opékejte, až cibule a česnek zezlátnou – pozor, aby se nepřipalovaly. Osolte a okořeňte podle chuti.
 
Troubu předehřejte na 180 °C. Uvařené brambory nakrájejte na asi 4mm plátky. Pekáč vymažte sádlem a po dně v jedné vrstvě rozložte brambory. Na ně navrstvěte maso s cibulí a česnekem a pak rozložte v druhé vrstvě plátky brambor. Pečte 20 až 30 minut.
 
Vejce rozšlehejte se smetanou a ochuťte je. Teplotu trouby snižte na 150 °C, brambory zalijte vaječnou směsí a vše nechte ještě krátce zapéct, až vejce zpevní.
Může být i měkký salám místo uzeného bůčku. 🙂
Dobrou chuť! 
 
 

300g - Uzený bůček
1-2ks - Cibule
10stroužek - Česnek
1kg - Brambory vařené ve šlupce a oloupané
4ks - Vejce
100ml - Smetana
lžička - Sádlo na vymazání
špetka - Sůl
špetka - Pepř
špetka - Muškátový oříšek-strouhaný
ks - Libeček
příprava - 20
vaření - 35-40
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila VěraMašková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account