Francouzské brambory - rychlé a chutné

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 40 minutes
Uvařila VěraMašková

Ingredience

  • 300 g Uzený bůček
  • 1 - 2 ks Cibule
  • 10 stroužek Česnek
  • 1 kg Brambory vařené ve šlupce a oloupané
  • 4 ks Vejce
  • 100 ml Smetana
  • Sádlo na vymazání
  • Sůl, pepř
  • Muškátový oříšek
  • Libeček

Instrukce

  • Bůček nakrájejte na kostičky a dejte ho do velkého kastrolu na vyšší plamen. Nechte vypéct tuk. Přidejte cibuli nakrájenou na klínky a na plátky nakrájený česnek. Na nižším plameni opékejte, až cibule a česnek zezlátnou – pozor, aby se nepřipalovaly. Osolte a okořeňte podle chuti.
     Troubu předehřejte na 180 °C. Uvařené brambory nakrájejte na asi 4mm plátky. Pekáč vymažte sádlem a po dně v jedné vrstvě rozložte brambory. Na ně navrstvěte maso s cibulí a česnekem a pak rozložte v druhé vrstvě plátky brambor. Pečte 20 až 30 minut. Vejce rozšlehejte se smetanou a ochuťte je. Teplotu trouby snižte na 150 °C, brambory zalijte vaječnou směsí a vše nechte ještě krátce zapéct, až vejce zpevní.
    Může být i měkký salám místo uzeného bůčku. 🙂
    Dobrou chuť! 
     
     

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account