Celozrnný závin s jablky

Vytisknout recept
Kategorie Cukroví, Dezert
Kuchyně Česká
Čas přípravy 25 minutes
Čas vaření 35 minutes
Celkový čas 2 minutes
Porce 9
Uvařila Nikola Sladká

Ingredience

  • — 200 g celozrnné špaldové mouky
  • hladké + 10 g na pomoučení
  • — 2 vejce velikosti M
  • — 80 g másla rozpuštěného
  • — 100 g bílého jogurtu 3,5 % tuku
  • — 600 g libovolných celých jablek
  • — 2 lžičky mleté skořice
  • — 2 lžíce třtinového cukru
  • — 20 g vanilkového pudinku v prášku
  • — 30 g rozinek

Instrukce

  • Nejprve si předehřejte troubu na 185–190 °C, připravte si
  • plech (30 cm × 40 cm) a vyložte jej pečicím papírem.
  • Do větší mísy vložte mouku, 1 vejce, máslo a jogurt.
  • Vypracujte hladké tuhé těsto a dejte jej alespoň na 10 minut
  • odležet stranou při pokojové teplotě.
  • Mezitím si oloupejte jablka, odstraňte z nich jádřince
  • a nastrouhejte je nahrubo do větší mísy. K jablkům dále
  • přidejte skořici, cukr, pudink a rozinky a vše promíchejte.
  • Pracovní plochu si pomoučete a odleželé těsto na ni
  • přesuňte, rozválejte na tloušťku 1 cm a na 1 jeho stranu naneste
  • jablečnou směs. Strany těsta poté přehněte směrem dovnitř,
  • aby jablka nevypadla, a následně je zabalte do tvaru závinu.
  • Takto připravený závin přesuňte na pečicí papír. V menší
  • misce rozšlehejte zbylé vejce a celý závin jím potřete. Plech
  • následně vložte do předehřáté trouby a pečte 30–35 minut
  • na 185–190 °C. Po upečení vyjměte z trouby a nechte
  • alespoň 1 hodinu vychladnout. Poté závin nakrájejte na
  • požadované porce a podávejte
5 Komentářů
  1. LibušeŠumná 2 roky ago

    recept jsem si opsala

  2. LucieGajdíková 2 roky ago

    Ten vypadá hodně lákavě

  3. dobrý recept, díky

  4. Lenka Hudečková 2 roky ago

    krásný závin

  5. 5 stars
    Povedený závin.

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account